Webbkurs, fotografera fåglar och djur

Lär dig fotografera fåglar och djur. Genom denna kurs får du en grundläggande kunskap som gör dig till en bättre naturfotograf.

Kursen omfattar två kurstillfällen, där det första är en genomgång av allt sådant en naturfotograf behöver känna till. Du får en allmän information om hur kameran fungerar och du lär dig de bästa kamerainställningarna för fågel- och djurfotografering. Du får även tips på vad du ska tänka på ute i fält och hur du kan närma dig dina fotoobjekt.  

Inför det andra kurstillfället beger du dig ut i naturen med din kamera och dina nya kunskaper, i syfte att fotografera fåglar eller djur. Du ska sedan maila minst ett digitalt fotografi till kursledaren. Under det andra kurstillfället kommer vi sedan att titta på varandras bilder och diskutera vad som är bra och vad som skulle kunna ha gjorts annorlunda. Om du inte vill berätta att det är din bild vi diskuterar, så får du självklart vara anonym. Diskussionen ska mynna ut i en djupare kunskap och förståelse om hur alla kamerainställningar samverkar och påverkar bilden, i syfte att utveckla dig till en bättre fotograf.

Kursen hålls på distans som en webbutbildning via det digitala mötesrummet Zoom. Deltagarna får i god tid information hur man deltar. Vid kursstart går ledaren även igenom vissa funktioner. Det blir en presentation med massor av naturfoton som tydligt illustrerar det vi pratar om. Det går bra att ställa frågor under lektionerna eller fråga via en chattfunktion i Zoom. Du behöver en dator, helst med mikrofon och kamera, samt anslutning till internet. Det går även att delta med mobil eller surfplatta.

Utbildningen passar alla som är intresserade av naturfotografering, från helt nybörjare till någorlunda avancerade fotografer.

Kursens innehåll omfattar bland annat:

  • Kamerans grundläggande funktioner, som t.ex. bländare, slutartid, ISO,  autofokus, vitbalans mm
  • Lämpliga kamerainställningar
  • Det viktiga ljuset
  • Histogram
  • Filformat
  • Bildkomposition
  • Fotografering i fält
  • Fotografering från gömsle
Kursledare: Anders Blomdahl
Datum: Två kurstillfällen: 29 mars och 8 april 2021
kl 18.00 – 20.15 (inklusive kort bensträckare)
Tema: Fotografering av fåglar och djur
Antal: 8-15 deltagare
Pris:890 kr
Anmälan:Anmälan FULLBOKAD!
Övrigt: