Vilken ska bli Sveriges Nationalfågel?

I dag pratade jag i P1 om att vi ska utse en Nationalfågel. Vilken fågel tycker du? Jag röstade nu i första omgången på koltrast, talgoxe och sädesärlan. Det var svårt att svika lövsångaren…och blåmesen och rödhaken och….Du har väl röstat? Om inte – gör det nu! Lyssna på mig i Nordegren & Epstein i P1. Här kan du rösta fram din favorit Nationalfågeln på BirdLife Sveriges hemsida (Sveriges Ornitologiska Förening).
Jag och Henrik Dahlström pratar om nationalfågeln. Programledaren Nordegren härmar en fågel :-)
Jag och Henrik Dahlström pratar om nationalfågeln. Programledaren Nordegren härmar en fågel 🙂
Koltrasten har haft en "inofficiella" titeln som Sveriges nationalfågel. Kommer den vinna?
Koltrasten har haft den “inofficiella” titeln som Sveriges nationalfågel. Kommer den vinna?