Fågelvandring i Ulriksdals Slottspark

Kattuggla

Ulriksdals Slottspark ligger fint inbäddad mellan skog, Igelbäcken och Edsviken. Detta gör en bra förutsättningar för en rikt fågelliv. Parken har många gamla träd som har flera håligheter och skyddade klykor. I dessa träd sitter gärna kattugglan vintertid och med tur och skarp öga kan man hitta en eller flera! Otroligt spännande! Övrigt bör vi se hackspettar, trädkrypare, sparvar och finkar samt en del sjöfåglar. Kanske har vi även tur och får se en strömstare, de brukar övervintra i Igelbäcken. Vid en matning brukar steglits ses och ibland kommer sparvhöken förbi och jagar där. Inte ovanligt att även se en havsörn som passerar uppe i himmelen.
Några förkunskaper krävs inte, vi pratar om alla fåglar som kommer i vår väg. Kikare kan lånas ut. Guidningen varar i 2 timmar.

Nyhet! På våra guidningar kan man samtidigt spela fågelbingo som laddas ned från vår hemsida till din mobil. Valfritt men oftast uppskattat och roligt att kryssa av fåglarna vi stöter på. Litet pris ges till den som får första raden :-). Du hittar “Fågelbingo” i menyraden på vår hemsida.

OBS! Fågelskådning är en aktivitet man kan genomföra i pandemitider, vi håller avstånd och tittar inte i varandras kikare. Våra lånekikare är riskfria att använda. Om du inte känner dig kry förutsätter vi att du inte deltar!

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Datum:

Inget nytt datum satt

Pris: 120 kr
Barn 15 år och under 50 kr
Antal: 7- 12 deltagare. Under “Corona-tider” är det begränsning av antal deltagare. 
Samling:

Karta

Vid ledarens bil på parkeringen till Ulriksdals Värdshus.

Buss: Buss 503 ankommer 10.42 till Ulriksdals Värdshus
Bil: Från E18 vid Bergshamra svänger man av mot Ulriksdals Värdshus.
Övrigt: Guidningen varar i 2 timmar.
Vi går ca 2,5 km på lättgången väg men med flera stopp – fåglarna styr!  Kikare och tubkikare finns att låna.
Anmälan:

Sista anmälningsdag 2 dagar innan exkursionen (men lyssna om det finns plats om du är sent ute!). Du får mer information via mail 2 dagar innan.
Anmälan FULLBOKAD!