Fågelskådning och glöggmys vid Stockholm ström

Ibland dyker det upp sångsvanar vid Stockholm ström, ser du dem?

Det är fascinerande och skojigt att se fågellivet vid Stockholms ström. Dessutom en vacker syn med kungliga slottet som bakgrund. Man har matat fåglarna där ända sen 1930-talet och drivit en organiserad sjöfågelräkning sen dess. Idag är det Norrmalms Trafikkontor som ansvar för matningen. Vi studerar fågellivet och vi berättar saker som ni kanske inte visste innan, trots det är fåglar ni känner igen. Vi har även med lite fågelmat för se om vi kan få lite extra action. Det kan bli riktigt roligt om skrattmåsarna i sin fina vinterdräkt är på hugget! Om du har en kamera rekommenderar vi att ta den med! Oftast blir det dock bra med mobilbilder också.

När vi sett oss mätta på fåglarna i Strömmen går vi längs kajkanten mot Skeppsholmen. Vi spanar om vi ser någon ny art.
På Skeppsholmen dukar vi upp för varm glögg, lussebulle, pepparkakor. Alla får dessutom en julklapp från Fågelguidning AB :-).
Några förkunskaper krävs inte, vi pratar om alla fåglar som kommer i vår väg. Kikare kan lånas ut. Guidningen varar i 2 timmar.

OBS! Fågelskådning är en aktivitet man kan genomföra i pandemitider, vi håller avstånd och tittar inte i varandras kikare. Våra lånekikare är riskfria att använda. Om du inte känner dig kry förutsätter vi att du inte deltar!

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Datum: Inget datum satt
Gigi Sahlstrand 
Pris: Guidning PLUS 220 kr
Barn 15 år och under 100 kr, 
Antal: 7- 14 deltagare. Under “Corona-tider” är det begränsning av antal deltagare. 
Samling: Karta
Vid Strömmens matning.
Strömgatan intill Strömbrons norra fäste. Söder om Kungsträdgården och Karl XII:s torg.
Övrigt: Guidningen varar i 2 timmar.
Vi går ca 1,5 km på lättgången väg men med flera stopp – fåglarna styr!  Kikare finns att låna.
Anmälan: Sista anmälningsdag 3 dagar innan exkursionen (men lyssna om det finns plats om du är sent ute!). Du får mer information via mail ca 2-3 dagar innan.
Anmälan