Stekenjokk (Jämtland och Lappland)
1-5 juli 2021 – Tjejresa

Fjällpipare

Stekenjokk ligger både i landskapen Jämtland och Lappland, alldeles intill norska gränsen. Man når Stekenjokk bekvämt via Vildmarksvägen, som är en av Sveriges högst belägna vägar. Högsta punkten efter vägsträckan ligger 876 m ö.h. Vildmarksvägen ger möjlighet till att nå kalfjället med bil. Mest känd är kanske Stekenjokk för sin fjällugglehäckning 2011 men även för den tragiska äggplundringen som skedde i området vilket medföljde att några delar av fjället är avstängd under vissa tider.
På Lappländska sidan kommer vi bo mysigt på Klimpfjällsgården och äta fantastisk italiensk mat! Där har vi dessutom gångavstånd till dubbelbeckasinspel! En fantastisk upplevelse! Resan fortsätter över fjället till Jämtländska sidan och där bor på Fjällgården i Jormlien, även här bör våra smaklökar bli nöjda.

Resan blir en härlig mix av kalfjäll, björk- och fjällgranskog, vattenfall, sjöar, tjärnar, delta mm. Ett urval av arter vi hoppas på att få se: Fjäll- och dalripa, fjällpipare, fjällabb, dubbelbeckasin, smalnäbbad simsnäppa, skärsnäppa, järpe, tjäder, orre, kungsörn, fjällvråk, jord- och hökuggla, lavskrika, blåhake, strömstare, forsärla, lapp- och snösparv. Vi hoppas även på fjällräv och fjällämmel!

Resan är i ett lugnt tempo och kan vara flexibel vilket gör att den både passar till de som inte vill gå så mycket men även för de som vill röra på sig mera. Fina fotomöjligheter ges.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand.
Boende:Del i dubbelrum. Enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i en minibuss.
Antal:7 platser.
Pris: 9.750 kr inkl. helpension, transporter, guide. Flyg/tågbiljett ingår ej.
Enkelrumstillägg:950 kr
Anmälningsavgift:1.400 kr
Anmälan:Anmälan
Fullbokad!
Om resan:Resan startar runt kl 13.00 på Östersunds flygplats/tågstation och slutar på Östersunds tågstation kl 16.30.
Ca 4 timmars bilkörning till Stekenjokk. Flygbiljett kostar ca 3000-3800 kr, tågbiljett ungefär 1/4 del av flygpriset.