Spanska Andalusien – för den nya fågelskådaren
10-17 november 2019 NYINSATT

Större flamingos strax utanför Donanas nationalpark.

Denna resa vänder sig till dig som precis börjat intressera dig för fågelskådning eller du har en baskunskap som du vill utveckla. Vi kommer lägga fokus på de fåglar vi ser och hör, hur artbestämmer vi dem, vilka fågelgrupper tillhör de, smarta tips, utrustning – lär dig titta rätt i kikare och tubkikare. Det blir mest praktisk undervisning då Spanien bjuder på skönt väder denna tid men vi kommer även ha teoretiska genomgångar. Det kommer också att bli tid till egna aktiviteter. Vi bor i Tarifas utkant jämte en milslång sandstrand. En dag besöker vi den intressanta utgrävningen och museet av gamla romerska fiskfabriken.

Varför är resan lagd hit? Gibraltarsundet är en viktig flyttväg för många flyttfåglar, framförallt för rovfåglar. Det smala sundet mellan två kontinenter – Afrika och Europa, gör att det blir en ”flaskhals” och mängder av rovfåglar koncentreras. Vi får uppleva många av “våra” rovfåglar. En stor del av våra vita storkar samt andra fåglar övervintrar här. Vi kommer övrigt få se änder, hägrar, vadare, havsfåglar, tättingar – ja, en bra inblick i de olika fågelgrupperna! En dag är vi i utkanten av Donana nationalpark där vi hittar tusentals vadare i olika storlekar. Klimatet är behagligt, runt 18-20 grader varmt både i luften och i havet som bjuder till sköna bad. Pool finns om man föredrar det.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand och Bo (Bosse) Thoor
Boende:Del i dubbelrum på modernt hotell i Tarifa med bra standard (aircond, kylskåp, minibar),
inomhus och utomhus pool samt SPA (gratis för gäster), 3-5 min till en milslång sandstrand.
Enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i en minibuss under veckan.
Antal:4-6 (-7) platser.
Pris:19.900 kr inkl helpension, måltidsdryck (vatten/läsk/vin/öl), transporter i Spanien, avgifter, guidning. Flyg/tåg ingår ej t&r Spanien.
Enkelrumstillägg:2000 kr
Anmälningsavgift:2.500 kr
Anmälan:Anmälan
Om resan:Reserapport 2018 av Liselotte Andersson (Här kan man få en känsla av resan)