Spanien Fotoresa
17 – 25 maj 2022

Biätare Foto: Anders Blomdahl

Gömslefotografering ger unika möjligheter att ta fantastiska bilder av vackra fåglar, som till exempel biätare ovan

Följ med på en fotoresa till Katalonien i östra Spanien, med fokus på gömslefotografering av en lång rad av Spaniens fina och spännande fåglar. Vi reser i liten grupp till väl inarbetade gömslen, vilket garanterar fantastiska fotomöjligheter. Under resan kommer du få möjlighet att ta riktigt bra bilder på arter som t.ex. småtrapp, biätare, blåkråka, härfågel, hökörn, brun glada, ängshök, rödfalk, tjockfot, blåtrast samt alla fyra gamarterna grå-, gås-, smuts- och inte minst den exklusiva lammgamen. 

Resan bjuder på hela 12 gömslesessioner, varav fyra i Pyrenéerna och resterande i stäpplandskapet söder om bergskedjan. Vi kommer att sitta två heldagar för gamarna, för att ge samtliga deltagare bästa möjligheten att få fotografera den vackra lammgamen. Resterande dagar delas upp på en morgonsession och en eftermiddagssession i olika gömslen, med möjlighet till en stunds vila däremellan. 

Det är fantastiskt spännande att få sitta i ett gömsle och se hur de vackra fåglarna helt oberört och ostört uppehåller sig utanför. Därigenom får man både en unik inblick i fåglarnas vardagsliv, men samtidigt möjlighet att ta fantastiska bilder på ostörda fåglar i sin naturliga miljö. Känslan av att sitta intill en biätarkoloni eller att ha stora gamar just utanför gömslet är nästan överväldigande.  

Resans upplägg passar alla fotografer. Den som är mer erfaren får här möjlighet att fotografera nya arter under suveräna fotoförhållanden. Den som är mer oerfaren kan sitta tillsammans med vår reseledare och få all den hjälp som behövs för att lyckas. Då vi sitter i många timmar vid varje gömslesession, kommer det att ges massor av chanser att ta just de bilder du hoppas få med dig hem. Tempot är lågt, vi kommer att bli transportade fram till gömslena och sedan hämtade därifrån efter avslutad fotografering.


Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Anders Blomdahl
Boende:Del i dubbelrum på lantliga hotell av enkel men god standard.
Transport:Vi färdas i buss under resan, med lokal chufför.
Antal:6-8 platser.
Pris:29 900 SEK inkl. helpension, marktransporter, fotoguidning samt hela 12 gömslesessioner (exkl. flygbiljett t&r Barcelona).
Enkelrumstillägg:2 100 SEK
Anmälningsavgift:4 400 SEK
Anmälan:Anmälan
Om resan:Program