Södra Oman
23 februari – 2 mars 2021

Vill du också ha denna utsikt på morgonen? Över havet ser du sotmåsar och tofstärnor direkt från frukostbordet, kanske ser du ett gäng delfiner, intill dig födosöker solfåglar och på stranden kilar vadare omkring.
Södra Oman har blivit ett populärt resmål för fågelskådare! Dess närhet till mångfalden och variationen av fågelarter gör både fågelskådaren och fotografen förtjusta. Det är lätt att resa i Oman och det finns många fina lokaler att besöka. Salalah, där vi ska bo, ligger i södra Oman och har Dhofarbergen strax norr om. I bergen finns ett antal färskvattenkällor och vid stranden bildas bräckvattenslagunder, dessa vattendrag blir en magnet för fåglar. Man kan verkligen frossa i rovfåglar, vadare, hägrar, änder m fl. Det är inte heller ovanligt att få höra vargar yla då vi lägger en kväll för lyssna efter arabiska dvärguvar i bergen.
Havet bjuder på spännande havsfåglar – petreller, liror, sulor och det är inte ovanligt att få se delfiner, sköldpaddor och mantor. Man har bra span från stranden där vi kommer att tillbringa en del tid. En dag besöker vi den stora öknen Rub Al Khali, världens största sandöken! Vi har stor chans att få se den mytomspunna hypokolius. Allt i behagligt klimat, kritvita sandstränder och havet bjuder till sköna varma bad!

Resan utgår från Arlanda kl 08. Möjlighet finns att resa från Kastrup men då missar man 2 guidade dagar eftersom utresan är då 13 feb (-20 feb) samt kostar 1000kr extra. Vårt hotell ligger vackert placerat intill kritvit sandstrand med palmer och blommande trädgård samt en liten golfbana vars gräsytor lockar många fåglar!  I hotellträdgården är det gott om vackra fåglar, inte ovanligt att gråhuvad kungsfiskare dyker i poolen 🙂 och på kvällen kommer flera tjockfotar fram på hotellets gräsmattor/ lilla golfbana! Hotellet har all inclusive vilket betyder att alla måltider är buffé och dryck ingår. Under vissa reglerade tider är det gratis öl, vin och lokala drinkar.  Denna resa passar även att ta med sin käresta eller kompis som inte är fågelskådare, Oman är solsäkert, ljuvlig sandstrand och vattentemperaturen ligger runt 28 grader! Reseledaren Gigi har varit i Salalah 4 gånger med grupper.  

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide: Gigi Sahlstrand och Bo Thoor
Boende: Del i dubbelrum på 4-5 stjärnigt stort pampigt hotell med all inclusive. Ligger vid stranden. Luftkonditionering, 4 pooler, internet på rummen.
Transport: Vi färdas i 2 suv liknande fordon alt minibussar.
Antal: Runt 12 platser.
Pris: Pris ännu inte satt (Pris 2020 var 24 000 kr). Inkl flyg, flygmat, transfer, boende, helpension, 2 svenska fågelguider
Enkelrumstillägg:  Finns möjlighet till enkelrum, 8100 kr extra.
Anmälningsavgift: 3300 kr
Anmälan: Anmälan
Om resan: Om resan Programmet är för 2020, men 2021 kommer att ha ett snarlikt upplägg.