Rumänien
22 april – 1 maj 2022

Björn, varg, fåglar i en härlig mix i Karpaterna och på Donaufloden

Rumänien är säkert för många en outforskad del av Europa. Nu ges du möjlighet att under 10 dagar upptäcka detta fantastiska land med så många olika landskapstyper och ett fantastiskt fågel- och djurliv. Vi kommer att besöka vackra vilda Karpaterna där vi även kommer få närkontakt med björn! Via ett större gömsle får vi fina fotomöjligheter och vem vet, kanske även en varg dyker upp! Vi befinner oss i “Draculas område”, på en höjd tornar hans slott mäktigt upp!
Fågellivet bjuder på en härlig mix av det mesta, vad sägs om arter som balkanhök, kejsarörn, aftonfalk, dvärgskarv, pelikaner, murkrypare, slag- och minervauggla, biätare, blåkråka, fältsångare och 7 olika hackspettar?! Donaudeltat med dess vidsträckta våtmarker ger unika möjligheter att studera kungsfiskare, vadare, tärnor och änder i stora mängder. På Donau kommer vi att färdas och bo några dagar på en flodbåt, att få se floden från “andra sidan” gör att vi kommer riktigt nära många fågelarter som är svåra att se när man står på land. Ett besök i en nationalparken uppe i Kingstonebergen där man än idag bedriver fårskötsel på samma sätt som man gjort sedan urminnes tider. Nationalparken innehåller djupa skogar och höga berg med fantastiska vyer .
Gigi ledde en grupp i Rumänien 2019 tillsammans med den lokala guiden Laurentiu. En mycket lyckad resa!


Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Bosse Thoor och lokala guiden Laurentiu Petrencu.
Boende:Del i dubbelrum på hotell, samt på flodbåt. Begränsat med enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i buss samt flodbåt under resan.
Antal:10-15 platser.
Pris:25 900 SEK inkl. helpension, transporter, båtturer, avgifter, björngömsle, guidning (exkl. flygbiljett). En flygbiljett till t & r Bukarest kostar strax under 3000 kr
Enkelrumstillägg:2800 SEK
Anmälningsavgift:3500 SEK
Anmälan:Anmälan
Om resan:Program