Pyrenéerna och Baskien 1-10 juni 2022

Vill du uppleva fågellivet i norra Spanien tillsammans med kultur och kulinariska upplevelse då är detta resan för dig! Vi kommer att besöka naturparker, storkkolonier och bergsmassivet Pyrenéerna. Pyrenéerna utgör gränsen mellan Spanien och Frankrike, topparna på bergen sträcker sig ända upp till nästan 4000 meter över havet. I denna miljö kommer vi att hitta arter så som murkrypare, grågam, lammgam, vattenpiplärka, blåtrast, snöfink. Resan kommer ge tillfälle att fotografera fantastiska vyer.

Vi kommer att göra ett besök på en av Spaniens många vinkällare, provsmakning under ledning av kunnig personal. I Bilbao kommer vi att bege oss Guggenheim museet för se dess extrema arkitektur, museet invigdes 1997 och är byggt med väl tilltagna och utsvävande kurvor. Modern och samtida konst är huvudtemat som vi kommer att få se. Det kommer finnas möjlighet om man vill besöka museet inomhus (inträde ingår ej i resans pris). Baskien är hemmaplan för vår guide Javi Elorriaga då han är uppvuxen där, Javi kommer att finnas med oss under hela resan. Vi har gjort 10 resor tidigare tillsammans med Javi i södra Spanien, Gibraltar och Marocko. Han är mycket omtyckt!

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand
Lokalguide Javi Elorriaga
Boende:Del i dubbelrum. Enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i 2 minibussar under veckan.
Antal:8-14 platser.
Pris:Pris för 2021, kommer höjas något till 2022. 28 000 kr inkl helpension (frukostbuffé, 2-3 rätters både lunch och middag), måltidsdryck, vinprovning, ostprovning, avgifter, transporter, 2 guider. Kaffe/te utanför måltiderna ingår ej. Flyg/tåg ingår ej t&r Spanien.
Enkelrumstillägg:3500 kr
Anmälningsavgift:4200 kr (ingår i resans pris)
Anmälan:Anmälan
Om resan:Program