Privatguidning i grått och vått!

Det tappra gänget!

Fågelguidning AB hjälpte till att fira Thor som fyllde 50 år med att guida honom och hans vänner kring Svartsjöviken.
Ett härlig grupp med mycket entusiasm möttes upp på parkeringen vid slottet, denna entusiasm skulle senare visas sig behövas.
Snålblåst och bara någon plusgrad, var inte optimalt för en dag i fågelmarken, men varmt välklädda så började äventyret.
På vägen ut till Svartsjö dämme så visade många fågelarter upp sig fint, snatterand, skedand och sothönsen slogs om plats på parkett till alla deltagares förtjusning.
Två sångsvanar vill inte vara sämre, utan landade bara några meter från gruppen.


Sångsvan

På vägen ut till plattformen kunde flera arter studeras, tofsvipor, sånglärka och gäss.
Väl framme vid plattformen så hann gruppen inte stå många minuter innan himmelen bestämde sig för att nu ska det regna, och då talar vi inte om duggregn.
Denna eftermiddag var det “stora” regnet som gällde för vädergudarna, mitt i detta blöta inferno ropar en av deltagarna om vad som saktar kommer glidandes över dämmet.
Guiden för dagen Bosse Thoor kunde snabbt konstatera att det var en havsörn som nog var lika överraskad som gruppen av det snabba förloppet i väderväxlingen.
Med vad gör “lite” regn när havsörn visar upp sig på behagligt avstånd och en fantastiskt god fika (medhavd av gruppen) värmer inombords, så hade det inte funnits så mycket värme i gruppen kunde det hela slutat med en kallsup.
Efter fikat och ytterligare lite fågelskådning återvände en nöjd grupp till parkeringsplatsen och kunde summera att 28 arter hittade trots riktigt oflyt med vädret.