Portugal (södra)
1-8 november 2020

Portugals sydligaste del heter Algarve, det är där vi kommer att tillbringa merparten av veckan, med dess fantastiska kust och ett rikt och mångsidigt fågelliv. Under flyttningen, särskilt på hösten, passerar hundratusentals fåglar där på sin väg till Afrika. På höst/vintern är våtmarkerna och myrarna fyllda med övervintrande fåglar från norra och nordöstra Europa.
Den angränsande regionen i södra Portugal som vi också kommer att besöka heter Alentejo, med dess stäpplikna slätter och spridda ekdungar. Vi kommer förhoppningsvis få se två arter trapp, det är inte många länder i Europa som kan erbjuda både stortrapp och småtrapp i samma område. För övrigt är hela regionen en mycket bra plats för många rovfågelarter som brukar finns där i större mängder. Vi börjar en av dagarna med att bege oss ut på en 2 timmars båttur, vi åker ut över Medelhavet för att få fantastisk utsikt över havslevande sjöfåglar. Havssulor, liror, måsar och petreller brukar dyka upp på behagligt avstånd från båten, med andra ord ett bra tillfälle för att fotografera dessa arter. Det finns även möjlighet att se delfiner under båtturen. Vi har chans att se 130-140 fågelarter under resan.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand, Joao Ministro (lokal guide)
Boende:Del i dubbelrum 
Transport:Vi färdas i gemensam mindre buss med 16 säten.
Antal:6-14 platser
Resans pris:22 900 kr inkl helpension i dubbelrum, transporter i Portugal, svensk och lokal fågelguide. Det som INTE ingår är flyg/tåg t & r Portugal, fika.
Enkelrumstillägg:2 300 kr
Anmälningsavgift:3 500 kr
Anmälan:Anmälan 
Om resan:En flygbiljett kostar runt 3000 kr till Faro t & r. Samling kl 11 Faro flygplats, avslutning på samma plats kl 10. Program