Andalusien – Panterlo och Nationalparken Donana
13-20 januari 2022

Panterlo (Iberisk lo)

Vill du följa med oss till en del av Spanien som innehåller det mesta? Då ska du titta extra noggrant på denna resa.
Vi kommer försöka se panterlo (Iberisk lo) på olika platser under resan, denna speciella lo har varit nära att försvinna helt från den iberiska halvön, men lyckligtvis har den ökat de senaste åren och är nu relativt lätt att få se. I områdena som vi kommer att besöka finns också varg, egyptisk mungo och mufflon – bara att hålla tummarna! Vi kommer att besöka två av Spaniens finaste parker, den berömda nationalparken Coto Donana och naturparken Andujar. I Donana kommer vi en av dagarna besöka den del som normalt är avstängd för besök, vad kan vi hitta i denna del av parken, spännande! Resan passar alla som vill uppleva fåglar och panterlo, men det kommer också bjudas på mängder med andra upplevelser så som växter och berg och frodiga dalar. Den som gillar att fotografera kommer inte att bli besviken med alla de vyer som vi kommer att få se under resan. Förutom alla de för området vanliga fågelarter, kommer vi troligen få att se dvärgörn, svartvingad glada, stortrapp, spansk kejsarörn, koppar- och marmorand, purpurhöna.

Vi kommer även lägga ett besök moskén Mezquita i Cordoba som härstammar från 900-talet och finns på UNESCO:s världsarvslista.
Vi har gjort 10 resor tidigare tillsammans med Javi, vår samarbetspartner i Spanien. Han är en mycket erfaren och omtyckt guide!

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand
Lokalguide Javi Elorriaga
Boende:Del i dubbelrum. Enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i 1-2 minibussar under veckan.
Antal:6-14 platser.
Pris: 22 500 kr inkl helpension (frukostbuffé, 2-3 rätters både lunch och middag), måltidsdryck, inträde och avgifter till parkerna, inträde till Mezquita, transporter, 2 guider. Kaffe/te utanför måltiderna ingår ej. Flyg/tåg ingår ej t&r Spanien.
Enkelrumstillägg:2800 kr
Anmälningsavgift:3300 kr (ingår i resans pris)
Anmälan:Anmälan
Om resan:Program
Möjlighet finns att resa med tåg, vi erbjuder gratis bokningshjälp!