Öland Tjejresa
6-10 april 2021

Fullbokad, en plats finns om du kör egen bil!

Fåglarna, solen och vindarnas ö!
Att få möta flyttfåglarna på Öland under tidiga våren är fantastiskt – ön börjar blomma upp! Vi är där en tid då en mängd av flyttfåglarna anländer eller passerar! Vi besöker de klassiska lokalerna på södra Öland, skådar i lugn takt med stor fokus på artbestämma och lära sig fågelläten. Vi får också en guidad tur på Ottenby fågelstation där vi får se hur det går till att ringmärka fåglar och se dem på riktigt nära håll :-). Två kvällar ägnas till teori, vi går igenom artbestämningar på vadare och rovfåglar samt tränar på fågelsång. Vi bor på charmiga Gammalsbygården som ligger nära en bra fågellokal, Gräsgårdshamn. Rymliga personliga rum och god mat utlovas! Alla kvällar har vi artgenomgång, vi pratar om dagens arter och om morgondagens troliga.

OBS! Vi följer noga vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar, resan kan ställas in och såklart full återbetalning. På alla våra svenska resor gäller fri avbokning 2 månader innan avresa.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand 
Boende:Gammalsbygården – del i dubbelrum, enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i bil/bilar eller minibuss.
Det går deltaga på resan med egen bil om man inte vill samåka.
Antal:5-8 platser.
Pris:8.600 SEK inkl. helpension (frukostbuffé, lunch, 2-rättersmiddag), transporter, ringmärkningsguidning, teorikvällar, fågelguide. Vatten och fika ingår i samband med måltiderna, övrig fika ingår ej.
Enkelrumstillägg:450 kr
Anmälningsavgift:1500 kr (ingår i resans pris)
Anmälan: Anmälan Fullbokad. (ev 1 plats ledig om du kör egen bil)
Om resan:Program 
KlimatSmart! Resan startar kl 13.00 på Kalmar järnvägsstation och avslutar där senast kl 15.00.