Öland
19-23 augusti 2020

Fåglarna, solen och vindarnas ö!

Att få vara på Öland är alltid spännande! Vi är där en tid då det börjar samlas många vadare, bra tid för se flertal rovfåglar t ex ängs- och stäpphök. Ofta dyker någon spännande mindre vanlig rovfågel eller falk upp i augusti!
Vi besöker de klassiska lokalerna på södra Öland, skådar i lugn takt med stor fokus på lära oss alla fåglarna runt om oss men är även pigga på se mer sällsynta fåglar. Vi får också en guidad tur på Ottenby fågelstation där vi får se hur det går till att ringmärka fåglar och se dem på riktigt nära håll :-). En dag besöker vi norra Öland, åker utmed den vackra kustvägen i väster ända upp till fyren Långe Erik. En kväll får vi höra ett föredrag av en arkeolog som berättar om de spännande utgrävningar och fynd man gjort på Öland! Vi bor på charmiga Gammalsbygården som ligger nära en bra fågellokal, Gräsgårdshamn. Rymliga personliga rum och god mat utlovas! Alla kvällar har vi artgenomgång, vi pratar om dagens arter och om morgondagens troliga. Vi kommer troligtvis se/höra dryga 120 arter.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand 
Boende:Gammalsbygården – del i dubbelrum, enkelrum går att få mot tillägg (finns 2-3 enkelrum).
Transport:Vi färdas i minibuss.
Antal:5-7 platser.
Pris:9.900 kr inkl. helpension (frukostbuffé, lunch, 2-rättersmiddag), transporter, ringmärkningsguidning, föredragshållare, fågelguide. Vatten och fika ingår i samband med måltiderna, övrig fika ingår ej.
Enkelrumstillägg:1700 kr
Anmälningsavgift:1500 kr (ingår i resans pris)
Anmälan:Anmälan
Om resan:Program 
KlimatSmart! Resan startar kl 13.00 på Kalmar järnvägsstation och avslutar där senast kl 15.00.