Nya kurstillfällen – vår/sommar 2020

Gärdsmyg

Kursdag i fält – Fågelsång i naturreservatet Eldgarnsö 26 maj 2020
Eldgarnsö är känd bland fågelskådare med sina övervintrande dubbeltrastar pga ett stort bestånd av mistel (de äter bären). På våren är ön bedårande vackert med vitsippor och lungört.  På ön häckar både fiskgjuse, ormvråk, lärkfalk, törnskata mm och havsörn kan man se året om. På ön, som förövrigt omringas av Mälaren, finns både löv- och barrskog, fält, hagar och ängar. Det ger oss en bra förutsättning att få en mångfald av olika fågelarter som sjunger, både från land och från vattnet. Har vi lite tur kan vi även få höra rördrommen “tuta”. Många fåglar sjunger – trastar, mesar, sångare, flugsnappare, näktergal mm och ofta hör man göktytans ty-ty-ty. Då o då ses och hörs mindre hackspett. Med andra ord finns fina förutsättningar att vi får mycket fågelsång att träna på! Under dagen kommer ni få många smarta tips hur man kommer ihåg fågelsången!
Mer information hittar du här

Nedan finns två kurstillfällen i samarbete med Folkuniversitetet

Fågelskåda vid Isbladskärret 26 april 2020
Nyfiken på fåglar och fågelskådning? Denna vårsöndag är vi ute vid Isbladskärret på Djurgården med kursledaren Gigi Sahlstrand och lyssnar, spanar och lär. Det blir en halvdag i fält med teori och praktik varvat.
Isbladskärret är en fantastisk fågellokal centralt, i Stockholm! Här häckar många arter och fler mellanlandar på sin väg norrut. Vi får se stiliga tofsvipor, vadarfåglar, dyk- och simänder och inte minst hägerungarna, som det är full fart på så här års. Initierad guidning av Gigi Sahstrand. Anmäl om du vill låna kikare, se nedan.
Mer information hittar du här

Fågelsång i fält, Djurgården 7 juni 2020
Den lummiga miljön runt Isbladskärret på Djurgården lockar till sig många fåglar. Det ger fina förutsättningar för mycket fågelsång: trastar, mesar, sångare, flugsnappare, näktergal … Lyssna, träna och skåda fågel!.
Mer information hittar du här