Nu har vi en vinnare till vårt Duv-quiz

Herr Ekorre övervakar “duvslaget”.

Efter ett riktigt “duvslag” (högsta beslutande rådet) med Herr Ekorre som notarius publicus så har vi äntligen en vinnare i vår tävling.
Det vinnande förslaget som skickades in av Shirin Ahlbäck Öberg gissade att duvorna flugit 285 för att hämta pinnar, efter noggrann räkning av pinnarna på marken, samt kontrollräknat av Herr Ekorre så kunde vi konstatera att det var 280 stycken. Det nya boet har börjat byggas i ett bokträd, vilket några uppmärksamma deltagare kunde se på de bilder som fanns med i tävlingen.
Under utvärderingen av de inskickade förslagen kom det upp ett förslag från “duvslaget” att vi borde belöna även tvåan i tävlingen, vilket vi naturligtvis tyckte var en bra ide, detta innebär att även Gunvor Sandberg med en gissning på 288 flygturer kommer få ett presentkort.
Vi kommer att skicka presentkorten till snarast.
Fågelguidning AB, “Duvslaget” och Herr Ekorre (ja och naturligtvis de bobyggande duvorna) vill tacka alla deltagare, samtidigt vill vi alla i tävlingskommittén passa på att önska er en riktigt trevlig midsommar och en underbar och solig sommar!

En av de bobyggande duvorna!