Nätverket Rapphönan 5 år

Tanken på skapa ett nationellt nätverk för tjejer som skådar fågel började redan ta form i tanken hösten 2008. Jag reste mycket då i Sverige på jobbets vägnar och passade på att skåda fågel på de olika orterna. Saknade sällskap men framför allt få hjälp att hitta lokaler, samåkning osv. Efter pratat med nätverket “Fuglepigerna” i Danmark framförde jag i början av 2009 idén till mina skådarkompisar (Eva, Lotten, Sanja, Angelica) i Stockholm. De  nappade direkt på idén. Men vad skulle vi heta? Vi skojade lite om att heta “Buskskvättorna” men sen var det min bonusdotter Caroline, då 12 år, som förslog Rapphönan. Klockrent! Rappa tjejer, feminint namn, en fågel som trivs i flock men ganska svåra att få syn på/ont om. Jag skapade en mailinggrupp och 28 februari 2009 träffades vi hemma hos mig och firade in startskottet för Rapphönan. I samband med 5 årsdagen för nätverket Rapphönan, blev jag och Eva intervjuade – läs här: Natursidan.se .
Nätverket Rapphönan fyller 5 år men denna adulta rapphöna, hona, fyller snarare 105 år.....(uppstoppad).
Nätverket Rapphönan fyller 5 år men denna adulta rapphöna, hona, fyller snarare 105 år…..(uppstoppad).
Med gott bubbel skålade vi för nätverket Rapphönans 5 årsdag. Sen följde en god 2 rätters middag.
Med gott bubbel skålade vi för nätverket Rapphönans 5 årsdag. Sen följde en god 2 rätters middag.
Jag och Eva uppvaktades för vårt engagemang i Rapphönan nationellt och Stockholm.
Jag och Eva uppvaktades för vårt engagemang i Rapphönan nationellt och Stockholm.