Marocko (södra)
13-22 november 2020
– Inställd pga. Covid -19

Om du minns din sagobok om “Tusen och en natt” då är detta resan som kommer att ge dig detta minnet tillbaka. Det hela börjar i staden Marrakech ligger mitt i Marocko, vid foten av Atlasbergen. Södra delen av landet är kanske inte det område man normal som turist kommer i kontakt med. Där hittar vi ökenlandskap i öster och de mäktiga Atlasbergen i söder och Atlanten i väster. Atlasbergen och Sahara hyser ett antal arter som nästan bara går att hitta just där. Vi kommer under resan få möjlighet att besöka väldigt skiftande miljöer, öken, berg, dalar men vi kommer även att besöka högt belägna dalgångar där det fortfarande ligger snö!

Marocko erbjuder så mycket när det gäller fåglar, här finns några arter som är knutna till Afrikas nordliga delar, men här möts också fåglar från norra Europa och fåglar från söder om Sahara. För er som är intresserad av att hitta nya arter för sin VP-lista (Väst palearktis) så är detta den perfekta resan.
Resan är en B2 vilket menas att deltagarna förväntas ha bas/goda kunskaper men eftersom vi är 3 guider kan även nybörjare ta del av resan, tempot är medel. 

 

Tempo & svårighetsgrad:  B2  Förklaring

Guide: Gigi Sahlstrand, Bo Thoor och Javi Elorriaga
Boende: Del i dubbelrum 
Transport: Vi färdas i buss
Antal: 8-12 platser
Pris: 26 900 SEK inkl helpension i dubbelrum, transporter i Marocko, 2 svenska samt 1 lokalfågelguide. Det som INTE ingår är flyg/tåg t & r Marocko, fika.
Enkelrumstillägg: 2 900 SEK
Anmälningsavgift: 3 600 SEK
Anmälan:  
Om resan: Program