Koltrastar i parti och minut

Innan solen går upp så springer det och hoppar omkring svarta skepnader på min fågelmatning – 38 koltrastar! De “påckar” så att det låter som små hundar i en hundgård :-). Nästan ingen är den andra lik, nyttigt med dessa närstudier att kunna plocka ut hona, hane och deras ålder. Favoritmaten är hackade solroskärnor. Jag lägger dem i flera småhögar för slippa allt tjafs mellan dom men att göra 38 högar mäktar jag inte riktigt med 🙂 . De bjuds även på äpplen – det tycker de är smaskens! Här en lite filmklipp på koltrast: koltrast äter äpple
Koltrast som fångar några solstrålar.
Koltrast som fångar några solstrålar.
Minus 9 grader - då blir de som klot. Burrar upp fjäderdräkten för hålla värmen.
Minus 9 grader – då blir de som klot. Burrar upp fjäderdräkten för hålla värmen.
Jag brukar spetsa äpplehalvor i lilla prydnadsträdet. Både vackert och till nytta.
Jag brukar spetsa äpplehalvor i lilla prydnadsträdet. Både vackert och till nytta.