Information om villkor vid bokning av resor med Fågelguidning AB

Vi på Fågelguidning AB får just nu en del frågor gällande Coronaviruset och de destinationer som vi har i vårt reseprogram. Några av frågorna gäller villkoren för redan bokade resor eller om man bestämmer sig för att boka en resa nu. Svar på detta och mycket mer finns i våra resevillkor (se länk nedan) och då särskilt i punkt 5.

En av de vanligaste frågorna är om det är det säkert att resa till våra destinationer?
Vi på Fågelguidning AB gör ingen sådan bedömning, vi överlåter det till våra myndigheter. Som resenär uppmanar vi alltid att läsa på om det resmål du ska besöka för att ta reda på vilka sjukdomar som finns där och vad du kan göra för att minska risken att bli smittad.

När det gäller avbokning eller ombokning av sin resa gäller följande: 
Vi är inte själva experter i hälsomässiga frågor. Därför förlitar vi oss som alltid på svenska myndigheter så som Utrikesdepartementet och Folkhälsomyndigheten, de är våra främsta experter gällande denna typ av frågor. Vi uppmanar alltid våra kunder att följa deras rekommendationer och råd.

Så länge det inte finns en avrådan till ett resmål genomför Fågelguidning AB alla resor som vanligt och vanliga av- och ombokningsregler gäller. Om förändring till avrådan skulle ske för kundernas inbokade resor kommer vi att informera om det och de pengar som är betalda till Fågelguidning AB kommer återbetalas. Fågelguidning AB bevakar fortlöpande information från myndigheterna till de destinationer som vi reser till.

För mer information hänvisar vi till alla Utrikesdepartement, Folkhälsomyndigheten och Fågelguidning AB hemsidor.
Läs mer här:
UD
Folkhälsomyndigheten
Fågelguidning AB resevillkor