Fågelskådning vid Hjälstaviken

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Hjälstaviken.jpg

Hjälstaviken hyser mängder med fåglar, denna lokal tillhör en av de bättre i Sverige! Vid denna tid har gässen samlats och i dessa stora flockar brukar man kunna hitta både grå-, säd-, kanada-, vitkindad-, bläs-, fjäll- och spetsbergsgås. I strandkanten rastar en del vadare och i sjön ligger många änder. Dessutom bör flertal tranor ses. Vi bör kunna se en del rovfåglar – havsörn, orm- och fjällvråk, blå kärrhök och kanske någon falk tex pilgrimsfalk. En bonus är de underbara skäggmesarna man har mycket bra chans på att få se/höra. Ja, det är många fåglar vi har chans på, Gigi kommer lotsa dig igenom alla på ett pedagogisk sätt.
Här kan du se en filmsekvens på knappt en minut från 25 september 2020 då Fågelguidning AB hade en fältkurs i Folkuniversitetets regi – Hjälstaviken

Guide: Gigi Sahlstrand
Datum:28 april kl 9.30-15.30
Antal: 5-12 deltagare
Pris:490 kr
Anmälningsavgift:Fullt pris betalas vid anmälan
Samlingsplats: Kvarnbergets parkering (Jungfrulund) vid Hjälstaviken.
Anmälan:Anmälan Fullbokad, endast reservplats!
Övrigt: Vi åker efter morgonens rusningstrafik. Det tar ca 45 minuter från Bromma till Hjälsta. Hemfärd kan vi bestämma lite på plats, beror lite på vädret. Men inte senare än 16.00. Meddela om du kan ta med någon i din bil eller om du vill samåka i en bil. Vi delar på bränslekostnaderna vi samåkning. Min bil med 3 platser utgår från Bromma/Ängbyplan. Kan hämta upp innan på Ekerö.