Hållö och Ramsvik –
11-15 september 2019 FULLBOKAD

Västkusten! Hösten är annalkande, detta lovar gott för havsfåglar! Väder och vind börjar ta grepp om fåglar och naturen, flyttning tillbaka mot söder är igång igen. Resan börjar med att vi far ut till Hållö från hamnen i Smögen. Vi bjuds på en storslagen natur där flera skogsharar lever (!) på de kala klipporna. Från vindskyddet får vi bra vy över fåglar som flyger förbi, med rätt vindar hoppas vi på tretåig mås, havssula, alkor, olika vadare och varför inte lira, stormfågel och en islom? En kväll får vi en god skaldjursbuffé, lokala läckerheter från västkusten. Under torsdagen får vi en intressant guidning om Hållö,  fyren och historiken om Evert Taubes liv kring Hållö. Från fyren får vi en fin utsikt över Hållö. Innan hemfärd på fredag ger vi oss ut på en 2 timmar båtresa, vi åker innanskärs genom Sotenäs kanal, oftast bra fotoläge för att komma vissa fåglar nära. Efter vi lämnat båten i Smögens hamn tar vi oss vidare till vårt boende i Ramsvik. Efter lunch utforskar vi närområdet, här kommer vi att leta i vikar och på skär efter höstens fåglar, skärsnäppa, skärpiplärka och alkor brukar hålla till här ute. En guidad vandring med personalen på fågelstationen sker på lördagen, där vi får titta på ringmärkning och vi får följa med och vittja fångstnäten, med lite tur kanske något spännande fångas. Vi kommer att bo och äta på Ramsvik stugby och camping.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand och Bosse Thoor
Boende:Del i dubbelrum. Enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i en personbil och en minibuss.
Antal:8-10 platser.
Pris:8.900 kr vid 5-6 personer som deltar på resan.
8.000 kr vid 7-10 personer som deltar på resan.

Inkl. helpension (frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag), transporter, färja, båttur, ringmärkning, information och besök i Hållös fyr, fågelguidning. 
Enkelrumstillägg:1.200 kr
Anmälningsavgift:1.200 kr
Anmälan:Program
Reserapport
Om resan:KlimatSmart! Resan startar/slutar runt på Trollhättans järnvägsstation. Start efter lunch 11/9 runt kl 13 och avslut på eftermiddagen ca kl 14 15/9. Minibuss/bil utgår från Stockholm via E20 till Lidköping sen mot Trollhättan. Det går att åka med, vi kan hämta upp längs sträckan. Resekostnad tillkommer. V.g. meddela intresse isåfall.