Hållö och Nordens ark
26-28 april 2021

Västkusten – andas in och njut! Våren är på intåg, fåglarna börjar sin flyttning tillbaka till Skandinavien.

Vi startar på Nordens ark där vi följer en naturtrevlig led i området, tittar på de olika projekten de har, främst de svenska fågelprojekten – fjällgås, vitryggig hackspett, berguv, vit stork och lappuggla. Området drar även till sig frilevande fåglar. Sen far vi ut till Hållö från hamnen i Smögen, båtfärden tar ca 15-20 minuter. Vi bjuds på en storslagen natur där flera skogsharar lever (!) och med en sol som både går upp och ned i havet! I ett vindskydd får vi bra vy över fåglar som flyger förbi men det finns även fina vandringsmöjligheter på ön. Ena kvällen får vi en god skaldjursbuffé.

Vi kommer även få en guidning om Hållös fyr som vi även får gå upp i. Visste du att Evert Taube tillbringade en del tid på Hållö? På söndag förmiddag när vi tar båten tillbaka till hamnen tar vi en tur inomskärs, bland annat i Sotekanal. Vi räknar med se 100 arter och vi bör kunna bl a få se ejder, sjöorre, alfågel, lom, havsörn, toppskarv, havssula, tretåig mås, alkor, vadare, skärpiplärka, hämpling. Kanske en rastande ringtrast eller horn- och jorduggla?

Tips! Denna resa kan kombineras med resan till Tysslingen, Kvismaren och Garphyttan 23-25 april. Vi bjuder då på övernattning (del i dubbelrum, ev tillägg för enkelrum) mellan de 2 resorna.

OBS! Vi följer noga vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar, resan kan ställas in och såklart full återbetalning. På alla våra svenska resor gäller fri avbokning 2 månader innan avresa.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand (och ev medledare)
Boende:Del i dubbelrum. Rummen har dusch men toaletten ligger utomhus mellan 3-15 meter ifrån. Vi äter i stora byggnaden där vi blir själva. Enkelrum går att få mot tillägg. Bastu finns och varför inte ta ett dopp i havet!
Transport:Vi färdas i en minibuss (vid fler än 7 deltagare + en personbil eller 2 minibussar).
Det går deltaga på resan med egen bil om man inte vill samåka i minibuss.
Antal:5-12 platser.
Pris:5.990 kr inkl. helpension (bl a skaldjurbuffé), transporter, färja, båttur, inträde Nodens ark, guidning och besök i Hållös fyr, fågelguidning. 
Enkelrumstillägg:450 kr
Anmälningsavgift:900 kr
Anmälan:Anmälan 
Om resan:KlimatSmart! Resan startar/slutar runt på Trollhättans järnvägsstation. Start efter lunch runt 13 och avslut på eftermiddagen. Denna resa kan kombineras med resan till Tysslingen, Kvismaren och Garphyttan 23-25 april. En minibuss/bil utgår från Stockholm 23 april och hem 28 april. Det går att åka med hela sträckan eller delar av den, vi kan hämta upp längs sträckan. Delad bränslepeng tillkommer. V.g. meddela intresse i så fall.