God Jul & Gott Nytt År
Återblick på 2021 – ett år med nya utmaningar och möjligheter!Så fort ett år kan gå! Nu är snart detta år till ända och vi börjar kika in i 2022, planeringsmässigt är vi redan långt fram i 2023. Året följde till stora delar föregående år, resor som fick ställas in eller flyttas framåt i vår kalender. Vi hade flera aktiviteter i Sverige än någon gång tidigare med ett gott resultat. Trots att resor har flyttats och ombokningar har skett kan vi konstatera att väldigt få avbokningar kommer in till oss. Flertalet av de som bokat flyttar fram sina resor ett år till, det fortsatta förtroende från er kommer vi att förvalta på bästa sätt. Vi har följt Folkhälsomyndigheten rekommenderat och mixat detta med sunt förnuft. Tittar vi nu på vad allt detta har resulterat i så kan vi bara konstatera att 2021 blev ett ”ok” år. Kommande år ser väldigt spännande ut, många aktiviteter finns nu på vår hemsida. Svenska resor kommer fortsatt att vara vår huvudfokus även under 2022, möjligheten att ta sig till samlingsplatsen med tåg kommer vi fortsätta att jobba på. Vi flyttade företaget och oss själva från Stockholm till Kalmar, till den lilla byn Ebbegärde utanför Rockneby. En plats som är som gjord för denna typ av företag, mängder med fåglar, natur, skogshöns, ugglor och mycket mer i en härlig blandning. Vi plockade in Naturspecialistens resor i vårt företag ett perfekt komplement till vårt egna utbud av resor, Göran Pettersson som driver företaget är nog ett bekant namn för många av er. Fotoresor med Anders Blomdahl var en annan nyhet, resorna fylldes väldigt snabbt.

Många saker är dock som vanlig!
Guidningar i Stockholmsområdet rullar på som vanligt och guidningar i Kalmartrakten startar åter upp igen vid nyår. Under hela våren hittar du resor till Öland 18-20 februari, 31 mars-3 april, 27 april-1 maj och 9-12 maj. Lägg till ugglor i norra Uppland i mars, Trandansen i april, Gotland i maj, södra fjällen och Stekenjokk i juni så har du den perfekta mixen av resor i Sverige. På våra weekendresor till Öland har vi alltid spännande kvällsevenemang, det kan vara choklad-,ost-, vinprovning samt fascinerande föredrag om Ölands historia. Resorna passar även din närmaste som kanske inte är riktigt lika fågelintresserad som du, det finns härlig natur att vandra och vistas i. Naturligtvis hittar du ett komplett utbud av resor till andra delar av världen på vår hemsida.

Rivstarta 2022 med en helg på Öland6 – 9 Januari
Många tycker det är kul med en årslista, räkna hur många fåglar man ser i Sverige under ett år. Några jobbar hårt på listan och åker runt i Sverige medans andra passar på att kryssa de fåglar som finns i deras omgivning. Under dessa dagar på Öland finns det möjlighet att se många fåglar trots januari månad. Vill kryssa eller bara uppleva fåglarna och Öland under vintern spelar ingen roll – resan passar alla!Spännande kvällsevenemang, med choklad- och vinprovning samt fascinerande föredrag om Ölands historia. Resan passar även din närmaste som kanske inte är riktigt lika fågelintresserad som du, det finns härlig natur att vandra och vistas i.

Inte hittat de sista julklapparna ännu!
Du har väl inte missat vår webshop? Vad sägs om ett presentkort på en guidning eller starten på en resa?
Varför inte få igång intresset hos en vän med Gigis prisbelönta bok “Börja skåda fågel”.Ett stort tack för 2021!
Fågelguidning AB vill avslutningsvis tacka er alla som medverkat på alla våra resor, kurser, guidningar och utbildningar under året.
Vi kommer att göra allt för att ni ska känna er minst lika nöjda 2022.

God Jul & Gott Nytt År önskar Gigi Sahlstrand & Bosse Thoor


Vet du fler personer som skulle uppskatta att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan du klicka här: Tipsa en vän eller anmäl dig här för att få våra nyhetsbrev.

FÅGELGUIDNING AB
Ebbegärde 621

395 92 Rockneby