Workshop: Fågelfotografering

Tvådagarskurs i Stockholm som utvecklar dig som fågelfotograf

Under denna tvådagars fotokurs kommer du lära dig fågelfotografering från grunden, både genom föredrag och genom praktiska övningar i fält. Kursen passar både nybörjare och dig som kommit en bit med din fotografering, men som vill hitta ny inspiration att utvecklas ytterligare.
Vårt mål är att du efter denna kurs kan behärska inställningar som t.ex. bländare och ISO, samt hur dessa påverkar slutartid och bildresultat. Du kommer veta hur du får en närhet till motivet, skapar en fin bakgrund, samt hur du bör tänka när du komponerar din bild både i fält och vid efterbehandling.


Dag 1:
Kursen inleds kl 09.00 med smörgås och fika i Folkuniversitetets lokaler på Kungstensgatan 45. Startar med ett föredrag, där vi genom ord och bild visar dig grunderna i fotografering. Vi berättar om lämpliga inställningar i kameran och hur dessa påverkar resultatet. Här kommer finnas tid för praktiska övningar och egna frågor.
Efter en gemensam lunch beger vi ner till Strömmen för att testa de nya kunskaperna i fält (bilskjuts dit, ca 2 km). Där finns alltid mycket fågel att öva på, huvudsakligen änder och måsfåglar. Det är ett fint tillfälle att mata in änder för närbilder, eller att träna på att fotografera flygande fåglar.
I fält får du hjälp av vår kursledare, både med lämpliga kamerainställningar och hur du kan tänka för att komponera dina bilder. Avslutar runt 16.00.
Dag 2:
Samling vid Råstasjön på morgonen, runt 08.30 (beror på vädret). Buss stannar vid samlingsplats och gott om bilparkeringar. Här kommer du kunna fotografera hägrar under normalt goda förhållanden. Du kommer kunna öva på olika ljus, avstånd och bakgrund. Vi bjuder på fika i fält.
Efter avslutad fotografering äter vi en gemensam lunch på Scandic Järva krog (bilskjuts dit, ca 2 km), för att sedan avsluta workshopen med en ny sittning inomhus i Scandic Järva krog, där vi summerar det vi lärt oss och avslutar kursen ca 15.00.
Lämplig utrustning är en egen kamera och ett objektiv med en brännvidd från ca 400 mm och uppåt.
Not. Här kan du läsa mer om Råstasjön.

Kursledare:Peter Elmqvist se info om kursledaren
Datum: 29 februari – 1 mars 2020
Antal:10-15 deltagare.
Pris:3490 kr (Betalas innan 5 feb)
Anmälningsavgift:1000 kr (betalas vid anmälan, ingår i kursavgiften)
Anmälan:Anmälan
Övrigt:I kursen ingår lunch två dagar samt morgon/fm fika med smörgås/bulle, transporter mellan kurslokal och utomhuslokal och vice versa. Eventuell resa till och från Stockholm samt logi bokas av deltagaren själv.