FÅGELBINGO – fågelvandring
vid Kalmar dämme
28 mars 2020.

Röd glada, kanske får vi se denna vackra fågel!

Våren är på väg med stora steg, sånglärkor, tofsvipor och en hel del andra vårfåglar strömmar in i vårt avlånga land. Koltrasten och gärdsmygen har redan börjat sjunga sina fina strofer för att locka till sig en partner. Kanske får vi se brun kärrhök som med sina lätta vingslag flyger över vassområdena, eller varför inte ett besök av havsörn på sin jakt vid dammarna.
Vandringen genomförs på Kalmar dämme med sin varierade miljö, våtmarker, vassområden och öppna ängar. Detta är en mycket bra miljö för rastande flyttfåglar på sin väg norrut.

Under vandringen kommer de som vill ha möjlighet att spela vår uppskattade fågelbingo.
Du laddar din spelbricka i mobiltelefonen och ”bockar” av de arter som du ser under vandringen.
Bingon passar för alla åldrar och vi kommer att dela ut några små priser till vinnarna.

Kalmar dämme är en lättillgänglig plats vid södra utfarten mot E22, oavsett vilket transportmedel som du väljer, cykelbana finns hela vägen, buss går till Svaneberg (250m från samlingsplatsen).

I dessa tider med mycket fokus på Corona och dess effekter så genomför vi denna vandring i en utomhusmiljö med stora ytor, vi är två guider som kommer att lotsa er genom vandringen. Blir vi många så kan vi dela gruppen på två grupper för att hålla nere gruppstorleken.

Ledare: Bo Thoor & Gigi Sahlstrand
Datum: Lördag 28 mars kl 10.00 Kalmar dämme
Pris: 100 SEK (barn under 15 år halva priset)
Samling: Samling: Kalmar dämme, se kartan  Karta
Buss/tåg: Kalmar dämme: Buss till Svaneberg, 250m till samlingsplats.