Ecuador fotoresa
7 – 18 februari 2022

Fullbokad, reservplats finns!

Följ med på en resa som fyller ditt fotogalleri med fantastiska färger. Som denna Velvet Purple Coronet, en av de kolibrier vi kan fotografera under resan (Foto: Supreet Sahoo)

Följ med på en fantastisk fotoresa bland färgsprakande fåglar i exotiska miljöer, i ett lugnt och rent land med väl fungerande infrastruktur. Med sin otroliga artrikedom och mångfald är Ecuador ett drömresmål för en fågel- och naturfotograf. Vi håller oss hela tiden i de norra delarna av landet och med många dagar på samma lodge, vilket medför mycket tid i fält och lite tid för transporter. Detta är möjligt då diversiteten är enormt stor, så det räcker med kortare transporter från lodgen för att uppleva helt nya miljöer och arter. På en av lodgerna kan du t.ex. se upp till 14 arter kolibri på bara någon timme!
Vi rör oss mestadels i Andernas sluttningar och förflyttar oss till både västra och östra sidan av den magnifika bergskedjan. Vi upplever så pass olika exotiska miljöer som molnregnskog och vulkan. Fåglar är huvudfokus för fotograferingen, men vi kommer dessutom att få möjlighet till både landskapsfotografering och spännande makrofotografering. Vi kommer även att försöka fotografera spännande grod- och kräldjur. Så sammantaget, under denna resa kommer du garanterat att fylla på ditt fotogalleri med de mest fantastiska färger och former.
I Ecuador förekommer hisnande ca 130 arter kolibrier och molnregnskogen är kolibriernas rike, det är där man finner flest arter och det är där vi lägger mycket av vår tid. På denna resan kan vi garantera möten med en lång rad av de allra häftigaste och mest spektakulära kolibrierna i världen. Här får du t.ex. möta och fotografera Sword-billed Hummingbird (svärdnäbb på svenska), den enda fågeln i världen som har längre näbb än kropp! Dessutom kommer vi att få fina fotomöjligheter på en lång rad andra färgsprakande fåglar, som t.ex. olika arter trogoner, tukaner och tangaror samt inte minst den vackert röda klippfågeln Andean Cock-of-the-Rock.
Resans upplägg passar alla fotografer. Den som är mer erfaren får här möjlighet att testa nya tekniker, som t.ex. blixtfotografering med flera blixtar (s.k. multi-flash-teknik). Den som är nybörjare får all hjälp den behöver av vår reseledare för att ta fina bilder. Detta är verkligen en unik chans att utvecklas som fotograf, då vi kommer att möta en ständig ström av fåglar och andra djur på platser särskilt lämpliga för fotografering. Vi lägger lång tid på varje lokal vi besöker, så du kommer att få många fina fotolägen på just dina drömmotiv.
Under resan kommer du bland annat att få hjälp att lära dig:
• Förstå hur bländare och ISO samarbetar med slutartiden
• Förstå kamerans histogram och vitbalans
• Använda blixt för upplättningsljus i dunkla miljöer
• Använda flera blixtar för att få skarpa kolibribilder
• Fotografera flygande kolibrier med längre slutartider
• Komponera dynamiska bilder med fåglarna i läcker miljö

Guide:Anders Blomdahl samt lokal professionell fotoguide.
Boende:Del i dubbelrum på lodger av god standard, oftast belägna mitt i naturen med helt fantastisk fotografering rakt utanför rummen.
Transport:Transport i rymlig buss med lokal chaufför.
Antal:Maximalt 8 platser.
Pris:49.000 kr. Priset inkluderar helpension (förutom middagar i Quito första och sista dagen), måltidsdryck, transporter, inträden till lokaler vi besöker, fotoguidning, samt kolibrifotografering med flera blixtar.
Flyg t.o.r. Quito i Ecuador ingår ej.
Enkelrumstillägg:5.500 kr
Anmälningsavgift:7.500 kr
Anmälan:Anmälan 
Om resan:Om resan