Dots dotter har fått ett namn!

Under januari utlyste vi en tävling om namn på en av våra koltrastar.
Tävlingen är nu avslutad och namnet blev Vinga, inskickat av Siw Larsson.
Fågelguidning AB ringde upp Siw för att höra lite om hur hon kom på namnet och vilken relation hon har till fågelskådning.

När vi når Siw så låter hon både glad och förvånad över att hennes namn har vunnit tävlingen.

Hur kom du på namnet “Vinga”?Det kom direkt efter att jag sett er presentation på hemsidan, det vita satt där på vingen så det kändes helt naturligt, tänkte “Vinga”! Namnet är och känns enkelt och passande berättar Siw, jag tvekade inte en sekund när namnet dök upp, och jag hade faktiskt inget annat alternativ.
Har du någon särskild relation till koltrast?
Det är en av mina favoriter berättar Siw, en fantastisk vårfågel som skänker mycket med glädje med sin vårsång. Rödhake nämner Siw det är också en fågel som är fantastisk vårsång.
Hur började ditt intresse för fåglar?
Efter ett par sekunders tystnad berättar hon att intresset redan väcktes i 14-15 års åldern. Det började i Värmland där jag hade en biologilärare som tog med oss ut till en sjö för att titta på fåglar, ja sedan dess har jag jag alltid haft det intresset med mig. Fåglar har alltid funnits där, men intresset har varierat lite upp och ner genom åren, men nu är jag pensionär och kan ägna mycket mer tid åt min hobby, säger Siw och låter riktigt lycklig! Men tillägger hon jag är en amatörskådare och lär mig nya saker hela tiden, reser en del utanför Sverige, sedan börjar hon berätta om Hjälstaviken, Ågesta, Sandemar, Tullgarn det finns så många fina lokaler runt om i Stockholm, man kan höra på hennes röst att hon trivs på dessa lokaler.

En sista fråga, hur hittade du Fågelguidning AB?
Jag har sedan några år följt Gigi (Sahlstrand red. anm.), dels på Facebook och på internet. Det är spännande att se vad som sker med era guidningar och resor.
Jo, tittade naturligtvis på hennes program “Det stora fågel-äventyret” det var spännande.
Siw avslutar med att berätta, vi syns kanske på onsdag, jag tänkte komma till vandringen kring Råstasjön.

Innan vi avslutar samtalet så passar Fågelguidning AB på att gratulera Siw till vinsten, samtidigt som vi skickar över ett presentkort till henne.