Fågelguidning AB


Gigi och Bosse

2012 var Gigi färdig med IT-branschen och bestämde sig för att starta GiSa HB. Efter 6 mycket framgångsrika år föddes idén att utöka bolaget, Bosse kom in som delägare i det gemensamt startade bolaget Fågelguidning AB. All erfarenhet som Gigi samlat på sig sedan början av 2000-talet från resor, guidningar, kurser mm. tog hon med sig in i det nya företaget. Detta gör att vi vågar kalla oss rutinerade och erfarna i branschen, något som vi hoppas att du kommer att uppskatta när du anlitar oss.

Gigi arbetar heltid med fågelskådning och leder och guidar grupper, har kurser, studiecirklar, föreläser &  föredragshållare, medan Bosse arbetar deltid i företaget. Vi är återförsäljare av kikare och vissa tillbehör samt har ett samarbete med Swarovski optik och Gunnar Olsson Foto. Sedan 2019 har vi ett nära samarbete med klädleverantören Pinewood i Värnamo. Vi samarbetar även med ett antal andra företag som reseledare och guider inom och utanför Sverige. Gigi är med i fågelintressekommitté (FIK) i BirdLife Sverige. Gigi satt 12 år som vice ordförande i Stockholms Ornitologiska Förening (StOF), slutade 2019 och som ledamot i Mälaröarnas Ornitologiska Förening (MOF) i 11 år, slutade 2021 pga flytten. Gigi har även varit med i styrelsen för Club300 och Sundregruppen (ringmärkning) på Gotland

Under sommaren 2021 flyttade vi permanent till fritidshuset i Ebbegärde utanför Rockneby, 2 mil NV om Kalmar. Fåglarna och naturen har vi som grannar!


Här ser du ett axplock av de program och produktioner som Gigi har medverkat i.

Inför premiärstarten den 21 feb-17 av programmet Det stora fågeläventyret med 8 avsnitt. Jag och deltagaren Bathina Philipson blir intervjuade om programmet. Här är intervjun
1-foto-2017-02-21-08-30-57
Den 31 juli 2015 publicerades en artikel DN om vikten att komma ut i naturen och fågelskådning kan vara moroten, samt om hur jag tog tag i min arbetes och livs situation och blev professionell fågelskådare. Den fick en hel sida i DN och blev galet uppmärksammat, kul! Här kan du läsa samt se en filmsnutt: Med sinnena uppkopplade på fåglar.
DN 31 juli 2015
Enytt var och besökte mig hemma i dec 2016 för filma en intervju om att vara fågelskådare på heltid.
foto-2016-12-08-21-37-17
Jag medverkar i Svt1 Gomorron Sverige och pratar om röstningen på Sveriges blivande nationalfågel.
I studion Gomorron Sverige, Svt1
I studion Gomorron Sverige, Svt1
1-Godmorgon-Sverige-a
Det börjar bli en tradition att sitta med i direktsändning i TV i samband med arrangemanget ”Vinterfåglar inpå knuten” 2015. Denna gång i Godmorgon Sverige i Svt1.
Skoj i TV studion – undrar vad jag sa? Eller höll de med att det är jättekul att skåda fåglar? 😉
Skoj i TV studion - undrar vad jag sa? Eller höll de med att det är jättekul att skåda fåglar? ;-)
I samband med Vinterfågelräkningen i januari 2014, satt jag i TV soffan hos TV4 och vid Fåglarnas slottsbar på TV 4 nyheterna.
Nätverket Rapphönan, som jag är initiativtagare till, har fått stor uppmärksamhet sen dess start. Här är en trevlig intervju och artikel från Natursidan.se i samband med att Rapphönan fyllde 5 år 28/2 2014. Rapphönan – nätverket som förändrat svensk fågelskådning
Under våren 2013 sände Tv4 10 avsnitt av frågeprogrammet Fantasterna. Sista avsnitten handlade om fåglar och jag var en av de 5 utplockade. Tyvärr kom inte jag och trycksvarsknappen överens så jag åkte ut i första omgången, trots superlätta frågor men det var ändå mycket spännande, pirrigt och kul att vara med! Här kan man se den korta presentationen om oss deltagare.
Stillbild från presentationen av mig i TV programmet Fantasterna. Man ska ha skoj i fält! 🙂
Årets Rosenbergpris 2012 har tilldelas Gigi Sahlstrand och Eva Stenvång Lindqvist ”för deras gemensamma och framgångsrika arbete med att öppna nya vägar och metoder för att sprida kunskap om fåglarna och deras roll i naturen”
Gigi då hon var styrelseledamot i Club300
Under våren-17 videobloggade Gigi, ett samarbete med Gofor Media. Gigi videoblogg

Lämna ett svar