Abisko – Luleå
13-19 juni 2021

Med denna resa få du alla de fina delarna av Norrland. Vi börjar med att skåda fågel i Luleå-Boden trakten där vi även kommer få lokal hjälp med att få se slag- och lappuggla på bo, kanske någon mer uggla som hök- och pärluggla. Vi kommer besöka en dvärgmås koloni samt se och höra en mängd andra fåglar.
Efter första natten i Luleå åker vi in mot Luspebryggan och letar dvärgsparv. Dock kommer merparten av tiden att läggas i och kring Abisko, vid denna tid på året är ljuset magiskt här uppe. Troligtvis kan vi ta linbanan upp på fjället Njulla för att se midnattssolen!
Fler arter kommer vi att få se i fina sommardräkter och sjungandes vilket är svårt att få vara med om längre söderut. Övriga arter vi hoppas att få se under resan är jorduggla, fjällvråk, blå kärrhök, jaktfalk- och pilgrimsfalk, fjällabb, smalnäbbad simsnäppa, lavskrika, lappmes, dal- och fjällripa, fjällpipare, rödstrupig piplärka, lapp- och snösparv. Nordsångare är en art som vi kommer att försöka hitta då detta är en av få platser där den är möjlig att se/höra.
Resan är i ett lugnt tempo och kan vara flexibel vilket gör att den både passar till de som inte vill gå så mycket men även för de som vill röra på sig mera. Fina fotomöjligheter ges.

Dagsprogram:
Dag 1 – Resan startar på Luleå flygplats kring 10.00, möjlighet finns att bli hämtad på Luleå C kring 11.00. Vi kommer att besöka ugglemarker runt Luleå för att besöka häckningslokaler för slag- och lappuggla. Resan fortsätter mot Jokkmokk för övernattning.
Dag 2 – Luspebryggan. Vi skådar vidare på vår resa mot Kiruna och Jukkasjärvi. Målarter tallbit, bändelkorsnäbb, lappmes, lavskrika, dvärg- och videsparv. Övernattning i Kiruna.
Dag 3 – Vi åker mot Abisko, fågelskådning längs vägen, Abisko med omnejd, bl.a. Abiskojokk med delta ut i Torneträsk. Målarter blåhake, jorduggla, dalripa, strömstare. Övernattning i Abisko.
Dag 4 – Stordalen, Harrsjöarna. Målarter dvärgbeckasin, rödstrupig piplärka, smalnäbbad simsnäppa. Övernattning i Abisko.
Dag 5 – Björkliden, Vassijauri. Målarter lappsparv, fjällabb, snösparv. Övernattning i Abisko.
Dag 6 – Linbana upp på Njulla. Målarter fjällripa, snösparv, fjällpipare, ringtrast. Resa mot Malmberget för övernattning.
Dag 7 – Hemresa från Luleå kring 17.00.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Bo Thoor ( och ev Gigi Sahlstrand)
Boende:Del i dubbelrum. Enkelrum går att få mot tillägg.
Transport:Vi färdas i en minibuss/-ar.
Antal:5-12 platser.
Pris:Cirka 16.000kr inkl. helpension, transporter, 2 guider + lokal guide. Tåg/flyg t & r Luleå ingår ej.
Enkelrumstillägg:1 900 kr
Anmälningsavgift:2 500 kr (ingår i resans pris)
Anmälan:Anmälan 
Om resan:Resan startar/slutar på Luleå flygplats och Luleå C. Ca 100 mil kommer köras sammanlagd under resan.