Upptäck naturreservatet Eldgarnsö!

Eldgarnsö är känd bland fågelskådare med sina övervintrande dubbeltrastar pga ett stort bestånd av mistel (de äter bären). På våren är ön bedårande vackert med vitsippor och lungört. Vi kommer delvis följa en led som går runt hela ön. På ön häckar både ormvråk, fiskgjuse, lärkfalk, törnskata och göktyta, de fyra sistnämnde kan man först se en bit in i maj. När vi spanar över vattnet ser vi sjöfågel, har vi lite tur kan vi få höra rördrommen “tuta”. Många småfåglar sjunger då och ofta hör man göktytans ty-ty-ty. Då o då ses och hörs mindre hackspett. Några förkunskaper krävs inte på guidningarna, vi pratar om alla fåglarna som kommer i vår väg.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Datum:Åter till våren 2020.
Pris:200 kr
Barn 15 år och under 60 kr, barn 7 år och under är gratis i målsmans sällskap.
Antal:Minst 5 personer, max 20.
Samling:Karta
På Eldgarnsö parkering.
Buss:Från Brommaplan buss 176, byte i Stenhamra till buss 317, kliv av vid Karlskär. Följ sen skylt på Eldgarnsö, 2 km vandring till samlingsplats.
Bil:Drottningholmsvägen-Ekerövägen-Färentunavägen-Ölstavägen-Karlskärsvägen-Eldgarnsövägen. Ca 40 minuter från Bromma plan.
Övrigt:Guidningen är i 4 timmar och vandringen är 3-4 km men med många stopp – fåglarna styr! Ta med fika! Kikare och tubkikare finns att låna. På helgerna är Svartsjö Slotts Cafét öppet. Kan vara trevligt att ta en fika/lunch där på väg hem efter exkursionen.
Anmälan:Sista anmälningsdag 5 dagar innan exkursionen (men lyssna om det finns plats om du är sent ute!). Du får mer information via mail ca 5 dagar innan.

Anmälan