Spanska Sydkusten – Marocko
30 september – 7 oktober 2019

Upplev det magnifika stork- och rovfågelsträcket och andra fåglar vid Spanska Sydkusten. Med oss har vi en av Spaniens mest begåvade ornitologer som kommer att vägleda oss alla dagarJavi Elorriaga.

Gibraltarsundet är en viktig flyttväg för många flyttfåglar, framförallt för rovfåglar. Det smala sundet mellan två kontinenter – Afrika och Europa, gör att det blir en ”flaskhals” och mängder av rovfåglar koncentreras. Tusentals ormörnar, dvärgörnar, bivråkar och bruna glador fyller himmeln. Under den här tiden på året har den sällsynta Rüppellgamen årligen observeras. Det blir även mängder med andra fåglar – änder, hägrar, vadare, havsfåglar, tättingar. Vi lägger in en skådar/turistdag i Tanger och vackra Asilah i Marocko (färjan tar 1 tim) och en eftermiddag åker vi ut i Gibraltarsund för en val o delfinbåttur då vi även kommer havsfåglar nära. En dag är vi i utkanten av Donana nationalpark där vi hittar tusentals vadare i olika storlekar. Vi avslutar resan med spännande skådning i bergen och bor sista natten i makalöst fascinerande Ronda. Klimatet är skönt, 25-28 grader varmt och havet bjuder till sköna bad. Pool finns om man föredrar det.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide:Gigi Sahlstrand och lokala guiden Javier Elorriaga.
Boende:Del i dubbelrum på charmigt och mysigt hotell med bra standard (aircond och kylskåp på rummen), pool med solstolar och nära en milslång sandstrand. Dessutom en mängd fågel runt hotellet. Enkelrum går att få mot tillägg. Hotellet i Ronda (en natt) är 4 stjärnigt hotell och ligger centralt placerat.
Transport:Vi färdas i 2 minibussar under veckan. Dagen i Marocko använder vi en större buss.
Antal:8-13 platser.
Pris:19.900 kr inkl helpension, måltidsdryck (vatten/läsk/vin/öl), transporter, avgifter, delfin och valbåttur, färja t&r Marocko, guidning.
Enkelrumstillägg:1.700 kr
Anmälningsavgift:2.500 kr
Anmälan:Anmälan
Om resan:Program     
Reserapport 2018 av Liselotte Andersson