Kurser


“TACK Gigi! Jag uppskattar såå ditt sätt att förmedla och berätta, och bilderna som du visar är fantastiska!  Bilderna på din hemsida är för övrigt ett glädjemoment för min mamma-97år- nu när hon inte längre orkar ut i naturen.

Viveka Herz Gustafsson, som gick Rovfågelkursen och kurshelg på Sörgården
“Tack för en givande helg!!! Bra kurs med många tips som ger mersmak. Hoppas att kunna vara med fler gånger.”
Cecilia Olsson, Gävle, som var på kurshelg i Sörgården
“Vill tacka för en otroligt trevlig och lärorik helg. Du är en väldigt inspirerande och härlig kursledare och du lär ut på ett pedagogiskt, kamratligt och lättsamt sätt. Jag har lärt mig massor och vill även tacka för hjälpen med kikaren! Är supernöjd och glad.”
Maria Strömberg, 22 år, som var på kurshelg i Sörgården.
Gilla gärna vår Facebooksida (se till höger). Då får du de senaste uppdateringar om guidning, resor, kurser mm

 

Kursdag på Svartsjö slott – Färingsö

Intensivkurs Deluxe – Börja skåda fågel

1-P1170556

Kursen hålls på vackra Svartsjö slott och vi skådar i de fina omgivningarna – Svartsjöviken (läs mer om Svartsjöviken under guidning). Teori i slottssal blandas med exkursion utomhus. Nu under vintertid blir det mest fokus vid fågelmatningen, där mängder med fågelarter födosöker. Morgonfika, lunch och eftermiddagsfika levereras av samma företag som gjort Nobel desserterna – allt i passande slottskvalité!  Denna kurs passar dig som är helt nybörjare eller kan lite grand om fåglar. Kurslitteratur blir boken Börja skåda fågel skriven av Gigi Sahlstrand och Eva Stenvång Lindqvist. Går att köpa av oss till reducerat pris 150 SEK. Kikare finns att låna under kursen. Under söndagen är det “öppet hus” vid fågelmatningen då den nationella fågelbordsräkningen pågår – Vinterfåglar inpå knuten. Till denna aktivitet är ni varmt välkomna att deltaga i.
Datum: Lördag 26 jan kl 10-16 samt frivillig halvdag kl 10-12 söndag 27 jan 2019
Antal: 5-12 deltagare
Pris: 1990 SEK
Anmälningsavgift: 500 SEK
Anmälan

 

Temakvällar under vinterhalvåren

Fågeltorn

Alla kurserna handlar om att lära sig artningsknep med hjälp av syn, hörseln, biotopen och andra kännetecken samt var hittar vi dessa (främst i Stockholms län). Man bör ha en baskunskap om fåglar men har även 2 kurser för rena nybörjaren (ingen kunskap behövs alls om fågelgruppen). Är du osäker om det är för hög eller låg nivå för dig, hör av dig! Vi är inga  stora grupper så jag kan anpassa kursen så att alla kan få ut något av den. Kl  18.30 – ca 21.00.
1. Vadare – En nybörjarkurs  (1 gång) och fortsättning (2 gånger)
2. Rovfåglar – En nybörjarkurs  (1 gång) och fortsättning (2 gånger)
3. Artportalen Svalan, lär dig rapportera och söka information.
4. Spettar, ugglor och skogshöns.
5. Fågelläten dagaktiva.
6. Nattläten, fåglarna du kan höra under kväll/natt i maj-juli.

Datum: Inga datum satta ännu!
Pris. Ej klart
Anmälan: Går att intresseanmälan sig till gb@fagelguidning.se.

 

Vinterfåglar inpå knuten (VIK)

Domherrar

Under vintern är det ett bra tillfälle att börja fågelskåda. Man slipper mängder av löv som skymmer fågeln och du kan studera fåglar nära via en fågelmatning. Vilka fåglar kan vi se här på vintern s.k. stannfåglar? Vad får vi för fåglar till vår matning, vad vill de ha för mat, kan vi locka fler fåglar och andra arter till vår matning? Om jag börjar mata fåglar måste jag då fortsätta hela vintern för annars dör de av svält och kan man mata året om? Kursen ger svar på alla frågorna och lär oss skilja på de olika arterna. Kursen passar både nybörjaren och för dem som har en baskunskap. Tre träffar i januari varav en är en exkursion och deltagande i “VIK”.
Datum: Inga datum satta ännu!
Pris. Ej klart
Anmälan: Går att intresseanmälan sig till gb@fagelguidning.se.

Kommentera