Hållö och Nordens ark – PLUS
29-31 mars 2019

Västkusten – andas in och njut! Våren är på intåg, fåglarna börjar sin flyttning tillbaka till Skandinavien. Vi startar på Nordens ark där vi tittar på de olika projekten de har främst fågelprojekten. Området drar även till sig frilevande fåglar. Sen far vi ut till Hållö från hamnen i Smögen. Vi bjuds på en storslagen natur där flera skogsharar lever (!), i ett vindskydd får vi bra vy över fåglar som flyger förbi och ena kvällen får vi en god skaldjursbuffé. På söndag morgon, innan vi far tillbaka till fastlandet, ger vi oss ut på en båtresa för komma havsfåglarna extra nära.

Tempo & svårighetsgrad:  A1  Förklaring

Guide: Gigi Sahlstrand och Bosse Thoor
Boende: Del i dubbelrum. Enkelrum går att få mot tillägg.
Transport: Vi färdas i en minibuss och en personbil.
Antal: 8-12 platser.
Pris: 5.995 kr inkl. helpension, transporter, färja, båttur, inträde Nodens ark, information och besök i Hållös fyr, fågelguidning. 
Enkelrumstillägg: 500 kr
Anmälningsavgift: 1.100 kr
Anmälan: Anmälan Vad innebär PLUS
Om resan: KlimatSmart! Resan startar/slutar runt på Trollhättans järnvägsstation. Start efter lunch runt 13 och avslut på eftermiddagen. En minibuss (och ev personbil) utgår från Stockholm via E20 till Lidköping sen mot Trollhättan. Det går att åka med, vi kan hämta upp längs sträckan. Delad bränslepeng tillkommer. V.g. meddela intresse isåfall.