Artrally

I går var det artrally på Mälaröarna. En kul och trevlig aktivitet mitt i vintern när det är som fågel fattigast. Det gäller att se så många fågelarter som möjlig mellan kl 7-14. Dessutom en bra vinter inventering av fåglarna. Vi, lag Rapphönan, var med för 5:e året och vi hade en vinnartitel att försvara. Det blev ingen lätt match då det blev vinterns kallaste dag.  Hur gick det? Jo vi vann igen! Men det var en delad vinst med annat lag – delad glädje dubbel glädje! Vi såg 45 arter och det sågs 57 arter sammanlagt. Och oj så skoj vi hade!! Tack mina superlag kamrater! Inte dumt heller att avsluta på Svartsjö slotts tårtcafé, mums!
Lag Rapphönan. Angelica, Marianne, Eva J, Annika och jag.
Lag Rapphönan. Angelica, Marianne, Eva J, Annika och jag.
Här spanar vi ut över Lövstafjärden. En adult havsörn satt ute på en ö - mäktigt!
Här spanar vi ut över Lövstafjärden. En adult havsörn satt ute på en ö – mäktigt!
Det var skönt att få komma in till generösa Iris H för värma frusna tår och fingrar. Där satt vi o fikade och fick se hennes osannolika fågelmatning, räknade lite snabbt till 46 stenknäckar! Vi fick bl a 2 arter där som ingen annan hade :-)
Det var skönt att få komma in till generösa Iris H för värma frusna tår och fingrar. Där satt vi o fikade och fick se hennes osannolika fågelmatning, räknade lite snabbt till 46 stenknäckar! Vi fick bl a 2 arter där som ingen annan hade 🙂
Genomgång och avslutning på Svartsjös slottscafé.
Genomgång och avslutning på Svartsjös slottscafé.